National Museum!

Goddagens!

Har haft en bra dag idag, lagom mycket att gora och anda hunnit med poolen nagon timme.
Steg upp forst vid 08:00 idag (skont med sovmorgon) och efter frukosten gjorde vi oss iordning och sen tog vi en tuktuk till National Museum har i Siem Reap. Var faktiskt valdigt intressant aven om det bara bestod av historian kring alla tempel i Angkor Vat omradet. Vi fick aven en forklaring till hur vagarna och tagralsen kan vara sa spikraka som dom ar (man ser fler kilometer bakom sig nar man aker med taget). Det berodde pa att en kung ville bygga vagar mellan sina riken i Kambodja och for att mata ut vart vagen skulle ga sa anvande han sig av kast med spjut(!)

Efter museet akte vi tillbaka till hotellet och lamnade av vaskan. Sen tog vi en liiiten promenad pa ca 200 meter till en liten restaurang som vi sett. Dar bestallde vi in lunch och det var nog bland det godaste jag atit. Valde stekta nudlar med gronsaker och biff. Maten har ar ratt sa enkel, mycket soppor och stekt ris/nudlar.

Nar vi var matta och belatna sa gick vi till poolen, sa idag har vi hunnit bada/sola drygt tva timmar. Vi hade kunnat ligga langre men det fanns inga skuggplatser och det kandes dumt att utmana odet. Vill ju inte borja semestern med att branna oss. Sa det blev lite siesta pa eftermiddagen och vi har nyss kommit hem fran Down Town dar vi at middag.

Till middag at vi biffsallad, valdigt gott, smakade inte alls som jag vantat mig. Kycklingsoppa med lime, kyckling med cashewnotter och sen serverades det en dessert som paminde om tomtegrot blandat med kryddor. Den orkade jag dock inte ata. Dom dagar vi varit har sa har Daniel alltid fatt fragan om han inte vill dricka ol nar jag bestaller in vatten. Men varje gang har han tackat nej, deras ol heter Angkor och smakar ratt beskt, ungefar som Carlsberg. Men idag valde Daniel att ta en ol och dom sag nojda ut. Efter maten bestallde vi varsin drink – Tequila Sunrise – och den sag ratt blandad ut om man utgick fran forsta intrycket men forsta klunken smakade typ bara Tequila. Ingen hojdare alls! Sa pa nat satt maste de som jobbar har tro att vi vasterlanningar dricker ratt mycket.  

Imorgon reser vi vidare till Kuala Lumpur, Malaysia. Funderade pa att kopa nagon souvenir harifran men det e svart kanns som att mycket e krimskrams eller importerat. Pa museet hade dom riktigt fracka batikmalningar men de var valdigt dyra da dollarn ar sa dyr for oss. Kanske kan kopa nat sant i Malaysia istallet. Har iaf med oss tva typiska vykort hem + alla bilder 🙂

Nu ska vi avrunda surfandet och ga upp och packa. Imorgon ringer vackarklockan 05:30 sa det ar snart hog tid att sova om vi inte ska vara halvdoda imorgon kvall. Har last om snokaoset i Sverige och jag hoppas ni inte blir helt insnoade.

Tva hela dagar i Siem Reap racker gott o val!

2 tankar om “National Museum!

  1. Nej, inget snökaos här, det är bara sörlänningarna som har missat att det – som varje år – brukligt kommer snö o då blir alla helt lamslagna 😉

    Tänk om tidningarna skulle skriva lika mycket som de gör nu, när vi var mycket snö och -30 här i norr… 😉

Lämna en kommentar